Rosalie de Wildt

Filosofie in Praktijk

filosofie-in-praktijk-logo

                                                                                                                         

 

 

 stenen

Referenties

 

De Nieuwe Kring Openboek

Wat een bijzonder geslaagde lezing heb je gisteren gegeven, iedereen was even enthousiast. De avond zal zeker tot verdere belangstelling in Bergson leiden.
Hartelijk dank daarvoor.

Martijn Edo Jonker
De Nieuwe Kring
Aerdenhout

Faculteit der Wijsbegeerte

Als Rosalie spreekt staat dat garant voor diepzinnige filosofie die op een lichtvoetige en begrijpelijke toon wordt gebracht. Haar persoonlijkheid, waarin ze een scherp oog combineert met  compassie en humor, straalt altijd in haar woorden door. Zij sprak op symposia op de VU en verzorgde daar ook een gewaardeerde collegereeks over Bergson voor de avondopleiding ‘Wijsbegeerte en spiritualiteit’.

Dr. Angela Roothaan
Vrije Universiteit Amsterdam

Culturele avonden Ermelo

Een lezing van Rosalie de Wildt geeft de luisteraar het gevoel betrokken te zijn bij een vrolijke, geestige en tevens respectabele denkoefening. Ze verstaat de kunst eenvoud en diepzinnigheid te combineren waarbij ze filosofische gedachten ook nog eens sprankelend brengt. Een publiek van psychiatrische patiënten en anderen heeft ze zo haast spelenderwijs bij de complexe denkwereld van Bergson betrokken, en ook nog op zo’n manier dat de luisteraars het gevoel hebben iets heel relevants geleerd te hebben over zichzelf en hun wereld.

Drs. Dirkje Ebbers ( † )
Geestelijk verzorger GGz Centraal
Organisator van culturele avonden in het Cultureel Café op Landgoed Veldwijk
Ermelo 

De maand van de filosofie

In het kader van de maand van de filosofie heeft filosofische praktijk Thymia een filosofische activiteit georganiseerd. Het betrof een dialoog en een workshop over het thema ‘de vrijheid om je leven zelf vorm te geven’.
De inhoudelijke vormgeving en uitvoering van de dialoog zijn in samenwerking met filosofe drs. Rosalie de Wildt tot stand gekomen. De conceptontwikkeling is tot wederzijds genoegen en in prettige samenwerking tussen de organiserende partijen tot stand gekomen. De praktische uitvoering is goed ontvangen door het publiek.

Dr. Heidi Muijen,
Thymia 
Filosofische praktijk voor Levenskunst en Creatieve Ontwikkeling
Weesp